Met de ORYX-methode worden veel parameters objectief in kaart gebracht

Meten

Elke revalidatie is anders en belemmeringen in het bewegingspatroon kunnen ervoor zorgen dat je niet volledig kunt revalideren. Door middel van onze testen brengen we je bewegingspatroon in kaart tijdens je revalidatietraject. Hierdoor kunnen we je voortgang efficiƫnt monitoren.

Sport analyse

Analyse

We analyseren de data en bespreken deze. Afhankelijk van de situatie is je therapeut hierbij aanwezig. In je rapport maken we inzichtelijk of je op de goede weg bent of welke punten nog verbeterd kunnen worden door een paar kleine aanpassingen.

In je biomechanisch profiel vindt je alle informatie over de meting en analyse

Advies op maat

Op basis van de analyse adviseert ORYX over eventueel te nemen vervolgstappen. In het rapport staan alle aandachtspunten op een rijtje en wordt de voortgang op een eenvoudige manier inzichtelijk gemaakt. Hiermee optimaliseren we samen met jouw therapeut je revalidatietraject.

Optimaal revalideren met de ORYX-methode

Revalidatie van blessures neemt vaak veel tijd in beslag en kent regelmatig ups en downs. Revalidatie van een (af)gescheurde voorste kruisband duurt zomaar 9 maanden en er is altijd die angst aanwezig dat het nog eens gebeurt. Herstellen van een nieuwe knie- of heup na een operatie neemt al gauw een jaar in beslag en vaak blijft de pijn van voor de operatie aanwezig. Hoeveel zooltjes je ook hebt geprobeerd in het zoveelste paar nieuwe schoenen, die pijn in de knie of aan het scheenbeen blijft maar terugkeren. En die rug? Dat is gewoon een zwakke plek, toch? Iedere therapeut doet zijn best om de revalidatie optimaal te laten verlopen maar de kleine afwijkingen die de meeste ellende veroorzaken zijn vaak niet met het blote oog te zien.

ORYX brengt objectief je bewegingspatroon in beeld, waardoor kleine belemmeringen (die voor de grootste problemen zorgen) zichtbaar worden. Door gestandaardiseerde testen krijgen jij en je therapeut inzicht in je bewegingspatroon waardoor helderheid ontstaat over de oorzaak van je blessure of pijnklachten. Doordat kleine verschillen in symmetrie zichtbaar worden, kan er nog meer gericht getraind worden om de kans op herhaling van je blessure te verkleinen. We werken samen met de therapeut zodat we je tijdens je revalidatie een aantal keer kunnen testen. Hierdoor wordt je voortgang inzichtelijk en kun je met een gerust hart toewerken naar jouw doel.

Uitleg analyse
Scroll to top